I N V I T A Ţ I E la Concursul de matematică „ARHIMEDE On Line”

I N V I T A Ţ I E

la Concursul de matematică „ARHIMEDE On Line”

cu subiectele de la Etapa naţională a acestui concurs

 din data de 27 aprilie 2013, Bucureşti, România.

 

Liceul Teoretic „Gaudeamus” cu sprijinul Asociaţiei „Da Academia” (YEAH ACADEMY”), care activează în cadrul  Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Ciocana în cooperare cu Asociaţia Arhimede, România  organizează desfăşurarea Concursului de matematică „Arhimede On Line”. Acest concurs se va desfăşura concomitent cu concursul Arhimede, Etapa naţională a României, între orele 10.00-13:30, 27 aprilie 2013. Donaţia de participare la concurs pentru fiecare elev este de 40 de lei. Elevii se înregistrează prezentînd bonul donaţiei respective  oferit de  Asociaţie.

Vă informăm că,  doar elevii, care se ocupă la cercul de matematică din clasele a III-a şi a IV sunt invitaţi la Concursul „Arhimede On Line”. Cei care nu se ocupă la cercul de matematică, vor participa la proba a 2-a – probleme distractive.

PROGRAMUL CONCURSULUI:

9:30-10:00 – Înregistrarea şi repartizarea în Sălile Liceului Teoretic Gaudeamus.

10:00 – 12:00  Clasele a III – IV -V, Proba individuală:  subiecte de la Concursul Arhimede, România (participă cite 3 elevi de la fiecare clasă, care frecventează cercul de matematică). Elevii clasei a V-ea vor avea opţiunea să rezolve problemele propuse pentru clasa a IV-a ori cele propuse pentru clasa a  V-a. Decizia o ia elevul împreună cu profesorul îndrumător.

10:00 – 12:00  Clasele a III – IV – V. Proba gimnastica minţii: subiecte cu probleme distractive şi de perspicacitate, selectate de profesorii din municipiul Chişinău. Fiecare clasă va avea grupul său de probleme.

10:00 – 14:00  Juniori II (clasele a VI – VII),  Juniori I (clasele a VIII – X) şi Seniori (clasele a XI –XII), Subiecte de la Concursul Arhimede, România – câte 12 elevi la fiecare categorie de clase din partea Liceelor invitate.

Observaţia 1:  Categoriile de clase au fost determinate reieşind din faptul, că există o deosebire radicală  între curriculum din România şi  cel din Rep. Moldova.

Observaţia 2. Subiectele primite On Line din România, vor fi clasificate după categoriile de clase. De exemplu,  din opt probleme pentru clasele a  VI, VII vor fi selectate doar patru probleme oferite grupului Juniori II. Similar de procedează şi cu subiectele ce ţin de grupul Juniori I şi grupul Seniori.

Marţi, 30 aprilie 2013,   9:00 – 13:00  – Contestaţiile,  15.00-16.00 – Festivitatea de premiere şi înmînarea medaliilor deţinătorilor de diplome de gradul I, II şi III.

Comitetul organizatoric.

Preşedintele Concursului  Chiriac Sergiu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s